dissabte, 14 de maig del 2016

Vols ser creativa, vine a patchwork!


Potser no sàpigues què és el patchwork en si, però estem segures que si has entrat a alguna casa de Maspujols hauràs vist alguna cosa com aquesta.


  El patchwork és un teixit fet per la unió de petites peces de teles cosides entre si per les vores. S'ha convertit  en els darrers anys, en un dels tipus de costura més populars entre els amants de les manualitats. Qui diu petites peces, pensa en minúscules peces exactes tallades perfectament. Doncs bé com podeu veure a la foto pot ser, però també permet ser creatiu. Unir peces permet no només fer colxes i coixins com tots penseu, sinó que obre les possibilitats cap a moltes peces que poden ser d’utilitat en el dia a dia.

   Gràcies a la pròpia base del patchwork, la combinació de diversos retalls de teles i teixits, ens trobem amb una tècnica realment versàtil que ens permetrà esprémer al màxim la nostra creativitat, dedicar part del nostre temps, que passarà volant sense notar-ho. Penseu que a les formes de les teles, al disseny, cal incorporar-hi els diferents colors, volums, textures i tot el que nosaltres vulguem gràcies precisament a la pròpia naturalesa del patchwork en si.

Per què ha crescut tant el fenomen patchwork?


   La resposta a aquesta pregunta la trobem en el creixement que han experimentat les manualitats en general gràcies a Internet. A la xarxa social Pinterest, el patchwork ocupa una part molt important de la quota de publicacions de manualitats. Fes una ullada per veure què es pot fer AQUÍ (fes un clic).

   A aquesta nova realitat digital, que fomenta el fet per un mateix, DIY do it yourself com en diuen els americans, hem de sumar un tret important, que el patchwork és una disciplina d'allò més divertida i entretinguda, sense edat ni gènere.


L’Anna, la nova profe de patx es presenta

    Hola!! Per tal de presentar-me us dic que sóc l’Anna Jover i visc a Almoster.

  Actualment estic realitzant formació i assessorament en diferents poblacions de la zona en patchwork 

  Els meus orígens varen ser per casualitat. Seguint a un grup d’amigues que em van animar i m'hi vaig enganxar i d’això ja en fa uns quants anys. Seguidament i col·laborant amb la meva amiga i professora, i posant molt d’interès he anat fent d'aquest hobby la meva principal distracció, justament perquè no m’estressa fer-ho.

  Em satisfà donar a conèixer a les meves alumnes els meus coneixements i transmetre les ganes i la il·lusió per realitzar els projectes que a elles els vinguin de gust. 

   Vull crear un ambient de treball proper i agradable on ens sentim còmodes i on ens puguem distreure les hores que estiguem cosint juntes. L’objectiu de treballar en grup és perquè entre tots posem el nostre granet de sorra i el que no sap una ho sap l'altre. Espero us animeu a provar a fer patchwork, allí em trobareu! Us ensenyo alguns dels meus treballs.




 Us interessaria rebre classes presencials per aprendre a cosir a mà o a màquina?

A Maspujols fem un CURS DE PATCHWORK. 




 Mira quina cosa més xula ens ha fet l'Anna.

   Vols crear originals dissenys amb aquesta tècnica: bosses, roba infantil, quilts, estoigs, samarretes, bosses de platja, tovalloles per anar a la piscina, subjecta portes, uns pantalons de pijama, coixins i una infinitat de coses més?? PATCHWORK serà la teva manualitat preferida!


Només ens queda posar-nos a treballar, vens?

   Comença a explorar les possibilitats de la teva creativitat. Saps una cosa, si ho vols, ho pots fer possible amb el patchwork. Aprèn creant i desenvolupant divertides peces de costura per a tu, als teus fills, amics o familiars.

Vine’ns a veure els dimecres de 11 a 13h o de 18 a 20h al local de l’Associació, i anima't prova-ho encara que sigui un ratet, ja et deixarem un tros de tela i quatre fils! 



Mira alguns treballs de l'Anna Aquí





   A l'activitat de Patx també es pot fer encoixinat o acolxat lliure. El passat dissabte 4 de juny de 2016 vam organitzar un monogràfic. Mira les fotos dels treballs que vam fer:

2 comentaris:

  1. ¡Qué trabajos tan bonitos! Felicidades por vuestra iniciativa, ya veo que no parais. Emhorabuena

    ResponElimina
  2. Muchas gracias por tu comentario. ¡No paramos no! Si algun día te apetece coser un ratito, ven a interntarlo con nosotras, ya te prestamos un poquito de material.
    Saludos y gracias por felicitarnos

    ResponElimina

Respecta totes les opinions
Gràcies