dimecres, 29 de juny del 2016

de Dona a Dona

la Dàlia de MAspujols, la Dalia de Maspujols, Ajuda'ns a ajudar, Fulles, Fundación Vicente Ferrer


Una fulla, una oportunitat. Cosint pel projecte de De Dona a Dona

   El passat 2 de juliol, un grup de dones van tenir l’honor d’iniciar un fil de solidaritat des de Maspujols cap a la Índia. Aquest fil les unia, mitjançant la costura d’unes fulles solidàries, amb altres dones que són formades per la Fundación Vicente Ferrer per aconseguir la seva autonomia econòmica i la força per lluitar pels seus drets. 

   L’esdeveniment volia ser el tret de sortida de les Activitats que es faran en L’Estiu La Dàlia a Maspujols. Durant dos mesos, tot aquell que vulgui col•laborar en el projecte ho podrà fer:

la Dàlia de MAspujols, la Dalia de Maspujols, Ajuda'ns a ajudar, Fulles, Fundación Vicente Ferrer* ja sigui sol•licitant al material i patró a l’Associació de Dones La Dàlia de Maspujols i cosint-la;

*venint presencialment els dimecres de 18 a 20 h al local de l’Associació situat a les Escoles Velles de Maspujols ( C/ Josep Tarradellas s/n)

  * Apadrinant una fulla que alguna voluntària cosirà. L’Associació aporta el material, a canvi d’un donatiu de només 5 euros per fulla.


Aquestes fulles seran enviades a Sitges i lluiran en un arbre de solidaritat durant la Fira Internacional de Patchwork (Sitges Christmas Festival) que es celebrarà al desembre.

Maspujols vol ser una branca d’aquest arbre, no tallis el fil, i apadrina una fulla! Ahir ja en vam cosir moltes, i també se’n van apadrinar. Tenim una branca de 25 fulles que aportarà 125 euros de solidaritat, però ens en calen moltes més. Recorda, tens temps fins a finals d’agost.

  El 27 d'agost en cosirem algunes més, i farem l'arbre de la Solidaritat de Dona a Dona a Maspujols.

CONTACTA amb nosaltres!


I gràcies a totes les cusidores, les padrines de les fulles i a la nostra profe l'Anna Jover pel seu temps



     

De Dona a Dona: Vine a cosir fulles solidàries pro Fundación Vicente Ferrer



    Com a activitat per iniciar el juliol de 2016, dins de l' #estiuladalia, realitzarem un taller solidari pro Fundación Vicente Ferrer de fulles de roba solidàries.

   Aquest any l'Associació Espanyola de Patchwork ha decidit donar suport i promoure una iniciativa solidària a favor de la Fundació Vicente Ferrer i més concretament per al projecte "de Dona a Dona" http://www.demujeramujer.es/. Coincidint amb la segona edició del Sitges Christmas Festival, ens han proposat a les associacions realitzar un arbre de fulles de patchwork que estaria exposat a l'entrada de la carpa on està ubicada la fira comercial a Sitges, i recollir donatius per aquesta causa solidària a favor de donar oportunitats a les dones de l'Índia.

   Què volem fer? Moltíssimes fulles de tela -seguint el patró- i com les de la foto, per tal de realitzar l'arbre més gran possible. Es podran realitzar totes les fulles que vulgueu però amb la condició que, almenys, una d'elles vingui acompanyada per un donatiu d'un mínim de 5 €. Nosaltres farem arribar les fulles a l'Associació de Patchwork, i farem la transferència amb tots els diners recaptats.

   Com ho farem? Confeccionarem entre tots els participants les fulles a partir d'un patró. L'Associació de dones La Dàlia de Maspujols aportarà les teles i la buata

   Què cal portar? Agulla de cosir, fil , millor moliner, verd o vermell, unes tisores i ganes de cosir.

   Quan les farem? El 2 de juliol, de les 18 a les 20 h del vespre, a la fresca, al pati de les Escoles Velles. Per cada fulla, un donatiu de 5 euros per una bona causa. A partir del dia 2, posa't en contacte amb nosaltres per apadrinar-la o cosir-la.

   I si no puc venir però vull cosir? No passa res, pot dir-nos-ho, i et guardem les fulles que ens indiquis, i ja recollirem, el donatiu més tard.

  I si no sé cosir? No pateixis, vine igual, i algú t'ajudarà a fer-ho, per què la col•laboració i la solidaritat no tenen edat o gènere. Vine que ja te n'ensenyarem! Activitat oberta per a tots els gèneres i edats!

   I si no vull venir però vull ajudar? Llavors APADRINA UNA FULLA! Si no pots venir, si no saps cosir, cap problema, fes el donatiu i la farem per tu! Posa't en contacte amb nosaltres.


TENS TEMPS FINS EL 27 D'AGOST!



FUNDACIÓ VICENTE FERRER

   La Fundació Vicente Ferrer (FVF) és una ONG de desenvolupament, compromesa amb el procés de transformació d'una de les zones més pobres i necessitades de l'Índia, dels estats d'Andhra Pradesh i Telangana i de les comunitats més vulnerables i en risc d'exclusió, inclosos els dàlit, els grups tribals i castes desfavorides.

   La Fundació és una organització humanista fonamentada en la filosofia de l'acció. Amb la seva forma de pensar i actuar, Vicente Ferrer va ser capaç de transmetre el seu compromís per eradicar les desigualtats i mobilitzar les consciències, alhora que involucrava a les persones en el seu propi canvi. La seva forma d'entendre el desenvolupament ha donat lloc a un model exemplar en el marc de la cooperació.

  El millor llegat que ens va deixar Vicent Ferrer és el de demostrar-nos que ser persones solidàries és treballar pel bé comú. La solidaritat no només es basa en el treball directe amb les comunitats en risc d'exclusió, sinó que rau en gran part en la sensibilització de la societat, perquè aquest canvi sigui significatiu.

  Pionera en el desenvolupament integral en aquest país, l'equip de l'organització treballa des d'Espanya i des de l'Índia. El projecte en el que com a Associació col·laborarem és  "de Dona a Dona" http://www.demujeramujer.es/

   El Programa 'De Dona a Dona' pretén aconseguir l'empoderament i l'avanç de les dones de les comunitats i castes més desfavorides de l'Índia. Treballa amb grups de dones que s'autogestionen i comparteixen inquietuds i interessos per aconseguir la seva autonomia econòmica i la força per lluitar pels seus drets.

  La "Societat Cooperactiva" dóna suport a aquestes dones de forma directa i activa amb una aportació que s'inverteix en projectes concrets per millorar la vida de cada sòcia. I crea un vincle personal i professional entre dones que es necessiten les unes a les altres. El resultat és la millora de les condicions de la vida de milers de dones que pateixen exclusió social i la revolució d'una societat rural, on a les dones se'ls vulneren els seus drets, a una societat on aquestes passen a ser el motor social i econòmic i guanyen el respecte de tota la comunitat.

la Dàlia de MAspujols, la Dalia de Maspujols, Ajuda'ns a ajudar, Fulles, Fundación Vicente Ferrer





4 comentaris:

  1. Bona tarda!
    Ja tenim tot el material a punt!
    Recorda que has de portar fil moliner verd o vermell, agulla i unes tisores, i un sac de solidaritat!
    Fins dissabte!

    ResponElimina
  2. Hola soy Mari de Reus
    ¿Cómo puedo apadrinar una hoja? Me contestais aquí, no tengo correo de Google y no me deja desde el Yahoo.
    Gracias

    ResponElimina
    Respostes
    1. Buenos días Mari de Reus

      Si deseas apadrinar una hoja lo único que debes hacer es enviarnos un correo electrónico o usar la pestaña de contactos.

      Nos comunicaremos contigo para facilitarte los datos para hacer el ingreso, y nos indicas si quieres coser la hoja, o quieres que algun/a voluntario/a la cosa por tí.

      Ya lo ves es muy fácil ;-)

      Saludos y esperamos tu correo!

      Elimina

Respecta totes les opinions
Gràcies