dimarts, 21 de febrer del 2017

Festa de Dames 2017

#dalia2017, #ladaliademaspujols, #festadedames17, #dalietes, #maspujols, Associació de Dones La Dàlia de Maspujols, Associació la Dàlia de MAspujols, Maspujols,


El passat 5 de febrer del 2017, les Dàlies vam decidir celebrar de nou la festa de Santa Àgueda, una festa de dones que parteix de la tradició cristiana d’una noia màrtir i heroïna per a molts. Des d’aquesta vessant, la festa es va iniciar amb el Primer concurs d’heroïnes i princeses, de princeses i heroïnes per a Dalietes! Perquè no totes les nenes d’avui en dia volen ser només princeses, sinó que també volen ser superheroïnes i salvar al món. Tant se val si els agradava més la Frozen, la Caputxeta Vermella,  la Ventafocs,  o de la Ladybug, o la Princesa Leia. Volíem que es sentissin molt còmodes. I vam tenir moltes princeses i heroïnes, a les que van acompanyar dracs i súpermalvats de l’espai exterior. Tots els participants al final de la festa van tenir un premi, que van recollir amb l’entusiasme que caracteritza a la canalla.

La festa familiar va seguir amb un taller molt divertit en el què combinàvem dues de les coses més típiques de Maspujols i que ens caracteritzen: els caragols i les dàlies. Vam tenir unes esplèndides monitores voluntàries, i disfressades de ratolinetes, que van ajudar als més petits, i algun que altre gran, a fer créixer una dàlia en només uns minuts. Amb paper, unes tisores, una mica de manya, i moltes ganes, el vam convertir en dàlies de paper que serien les closques dels caragols de Maspujols!

 I no hi ha festa per petits sense que ens expliquin contes. L’Iván Cánovas, va oferir als més petits tres contes molt ben contats, i grans i petits vam poder gaudir de la màgia de les històries, i d’una de les tradicions que més ens caracteritza a les “Dames”, que és sentir històries i pensar en les què un dia escriurem. La sala es va omplir de silenci, i de paraules màgiques entre disfresses, dàlies i caragols.

Els tallers familiars van acabar amb una activitat de súpexefs. Nens i nenes van aprendre com es preparaven uns pinxos divertits, fàcils, espectaculars i gustossísims. Perquè la cuina no ha de ser només una cosa de Dames, i tots un dia o un altre hauran de cuinar, la millor manera de despertar passions per la cuina i el bon menjar és fer-ho des de ben petits. I en acabar, tots els assistents vam poder degustar els  pinxos fets pels més petits amb la il·lusió que els caracteritza.


Un brindis per finalitzar la festa gentilesa de Vermuts Miró de Reus pels grans, i de begudes refrescants per a la canalla. Durant tot el matí, la Delegació de la Lligacontra el Càncer de Maspujols, ens va anar servint cafès i tes als més grans. El dia no ens va acompanyar massa perquè feia fred, però el caliu de la festa, a dins del local, i els somriures dels més petits, el van fer un dia per a recordar a la memòria de moltes Dàlies de totes les edats. Gràcies a les monitores voluntàries, i a tots els que ens han ajudat sempre a fer gran La Dàlia, i sentir-nos com a autèntiques Dames! 

Us deixem algunes fotos, i a les nostres xarxes socials hi publicarem algun video. No deixeu de seguir-nos!


@iaferre
#dalia2017 #festadedames17 #ladaliademaspujols #dalietes




El nostre PROGRAMA de la festa


Una festa de Dames, de dones, de senyores, de noies i de nenes amb La Dàlia de Maspujols! Farem un gran pom de Dàlies

Diumenge 5 de febrer del 2017- Santa Àgueda

Al Pati de les Escoles Velles  de Maspujols

de 10.30h a les 13.00h



Obert a les famílies de totes les edats

Primer concurs d’heroïnes i princeses, de princeses i heroïnes!

I tu de qui ets ? De la Frozen, de la Caputxeta Vermella, de la Ventafocs,  o de la Ladybug, o de la Princesa Leia? És igual de qui siguis fan. Vine disfressada aquell dia, prepara’t pel carnaval amb la mare, l’àvia, la tieta, la germana, la teva millor amiga, o tota una colla!

Ep!, que si vols venir en parella, ja ho saps. Enreda als homes, tiets, avis, amics, germans, o a tota la colla.


Recepció de participants a les 10.30h
Premi: Serà tota una sorpresa que no us deixarà indiferents!

Votació popular, els premis es lliuraran al final dels actes.

Vols fer créixer una Dàlia en 5 minuts?

Si si, ho has llegit bé. Faràs créixer una Dàlia en només 5 minuts. Amb paciència, les teves mans, i sense regar-la.

Preu: A Càrrec de l’Associació de Dones La Dàlia de Maspujols

Activitat familiar per a tots els públics que podreu fer de 10.30 a 11.30h



La tradició dels contes i les històries!

Tindrem la sort de que l’Iván Cánovas ens narri interessants històries que podrem gaudir durant una estona. No et direm quines històries seran, només que et faran sentir que ets tota una Dama!

A les 11.30h reserva el teu lloc!

Activitat familiar per a tots els públics



Fes un pinxet!

Què és un pinxo? Doncs una cosa que es punxa ves... i què punxarem? Doncs menjar!
Quan acabem les històries fantàstiques, voldràs fer de XEF?

Aprèn a fer els pinxos més fàcils i eixerits!

Preu taller: Gratuït. A Càrrec de l’Associació de Dones La Dàlia de Maspujols

Activitat familiar per a tots els públics



I no hi ha fi de festa sense un brindis!

Amb els pinxets que hauran fet al taller, i amb unes begudes i un Vermut de Reus, donarem per finalitzada la festa de Dames del 2017 a les 13.00h.

Preu: A Càrrec de l’Associació de Dones La Dàlia de Maspujols




Obert a les famílies de totes les edats

Activitats per tots, però amb l’excusa de que és Santa Àgueda, les dones tindrem una mica més de protagonisme!

Serem DAMES un dia a l’any a Maspujols!


Us hi esperem!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Respecta totes les opinions
Gràcies